CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, June 12, 2009

keperluan, kemahuan atau kehendak?

cuti-cuti begini, tak banyak aktiviti dapat dilakukan...
lebih-lebih lagi dalam keadaan demam begini...

nak tingok tv... ahh!!! remote astro tak lekang dari tangan si kecil bongsu... channel 611, 612, 613 silih berganti dari pagi hingga malam...
beku kepala otak dibuatnya... kata abang-abangnya...

nak online sekali sekala pun kena ambik no giliran...
maklum saja... seluruh isi rumah adalah pengguna tegar streamyx....
abih camno? aku lebih rela anak-anak menghabiskan masa di depan pc di depan tv dari melepak di luar rumah tak tentu arah...

asyik-asyik kome aje online... minggir-minggir... mama nak update blog pulak...

ape ni... asyik gaduh anak beranak... papa mula bersuara...
problemlah papa... pc satu aje... ada 2 laptop pun tak boleh online... rungut anak-anak...
kita pasang router lah papa... suggest coe...
ok juga tu... jommmmm x-streammmmmm.....

yesss!!!! pas ni tak yah rebut-rebut lagi...binatang seekor ni benar-benar membantu aku mengatasi masalah berebut pc

dan......

harap-harap suasana macam ni tak wujud lagi.. Abang Yang tengah online, Kakak jangan nyibuk... tingok adik tu... membaca buku sambil menunggu no giliran....


aduhai anak-anakku yang tersayang... apa yang mama lakukan ini bukan untuk melekakan kome semua... jauh sekali untuk melalaikan... tapi ini saja yang boleh mama lakukan untuk kegembiraan kome... mama nak anak-anak mama sentiasa gembira berada di rumah... sentiasa damai berada di rumah. mama belum bersedia melepaskan kome melepak tak tentu arah kat luar sana, menghabiskan masa kat cc dan wifi kat gulam atau mcd... hargailah apa yang ada. gunakan ia sebaik mungkin... bukalah minda seluas-luasnya... merayaulah sepuas-puasnya di alam siber ini... semoga anak-anak mama tidak ketinggalan diperlumbaan siber... semoga anak-anak mama mendapat manfaat daripadanya....


14 tetamu aku:

dolaque said...

uda......
yaya idam kek gardenia yg uda bw ari tu...
cba kono uda kirim..hahahahhahaaa.....
xbgs bg kmpunan anak buah.....kn3????heheheheee...

dolaque said...

ibu mo chat kono sm uda...
uda da ym kaa??

dolaque said...

ibu pon ngidam jgk...
tp ngidam badam....
naa...

oneluvsue said...

uda kirim kek dan badam tu sama mama. mama dtg kl 17 jun ni. ndak taulah boleh tahan ka itu kek.

oneluvsue said...

bagitau ibu, buat almond london banyak2... simpan sikit buat hari raya haji... coz uda balik...

dolaque said...

hehehe......k3...udad kirim la sm mama....
kek tu mmg ndak than kaa????
sdap plak tu.....

dolaque said...

yeee......
nnt yaya bg tau ibu.....uda blik 1fmly ka????

Tun Teja Persona said...

lama sda nda komen2 blog uda.
rindu :)

oneluvsue said...

nana masih cuti lagi kah?... dulu susah mau update blog, tiada masa, berebut2 lagi. sekarang sudah pasang router... apa lagi... malas tah ku ingau...
tapi the problem is...
uda selalu ketandusan idea...
coz membuat blog tanpa hala tuju...

oneluvsue said...

tahun ni uda balik tanpa coe, coz cuti dia mula dec 13...
kena tinggal la dia...
maybe x-mas dia balik sendiri...

dolaque said...

sma coklat msakan lg ibu mntk....
tpung optima...
bnyk ni d order,,,,,
hahhaa......
naaaa...

dolaque said...

uda da ym kaa??
ibu mo b'ym ni kono...
mo b'cam......

oneluvsue said...

ok ok ok... uda kirimin semuanya... itupun kalau mama sanggup bawakan...

ASYIQ said...

Oppsss...saya pn ingat nak cari router jg. Kekadang berebut juga...siap ada jadual tenet lagi di papan putih kt rumah. Tapi biasanya bila ayah atau ibu nak guna...anak2 tak berani nak bantah..hihi. Ada kuasa veto di situ....keje sekolah depa kan byk!!!

Fahem kurang addict dengan gaia online sbb dok main game boy yang tak abis2. Dia masuk gaia online sekadar nak beri makan ikan peliharaan dia.